بازدید رئیس و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان از شرکت فرو آلیاژ ازنا
رئیس و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان در قالب گسترش ارتباط بین دانشگاه با صنایع استان، از بخشهای مختلف شرکت صنایع فرو آلیاژ شهرستان ازنا (فرو آلیاژ ایران) بازدید کردند و نشست گسترش همکاری دوجانیه نیز به میزبانی شرکت مذکور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه لرستان، این بازدید با پیگیری مدیریت ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان و اداره ارتباط با صنعت این دانشگاه که زیرمجموعههای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان هستند و همکاری شرکت صنایع فرو آلیاژ ازنا، صورت گرفت.
در نشست همکاری مشترک، علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان، مصطفی کرمپور، مدیر گروه ارتباط با جامعه و کارآفرینی این دانشگاه، میثم دوستیزاده و رضا آساره، رئیس اداره ارتباط با صنعت دانشگاه، محتوای قانون حمایت از جهش تولید دانشبنیان با تأکید بر ماده 13 این قانون مبنی بر معافیتهای مالیاتی صنایع با تکیه بر بهرهمندی از واحدهای تحقیق و توسعه و مشارکت دانشگاه در تحقیق و توسعه نوآورانه صنایع، تشریح شد.
مضمون کلی ماده 13 قانون حمایت از جهش تولید دانشبنیان این است که اگر شرکتها و صنایع، در بخش تحقیق و توسعه با مشارکت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشهای کاربردی و نوآورانه انجام دهند شامل معافیتها و مشوقهای مالیاتی خواهند شد.
در بازدید و نشست مذکور، علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان و مهران اکبرینسب، مدیر شرکت فروآلیاژ ازنا، خواهان گسترش همکاری دوجانبه براساس انجام تحقیقات و پژوهشهای کاربردی و مسئلهمحور شدند.
همچنین در این نشست، جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان نیز حضور داشتند و هرکدام پیشنهادات و دیدگاههای خود را درباره راهکارهای رفع مشکلات این شرکت براساس بهرهگیری از ظرفیت نخبگانی دانشگاهی، ارائه کردند.
در این نشست، مهران اکبرینسب، مدیر شرکت، مهندس نصیری، مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت، نوبخت، رئیس بخش HSE شرکت، فتحی، کارشناس تحقیق و توسعه شرکت و سایر مدیران و دست اندرکاران این کارخانه، از گسترش همکاری با دانشگاه لرستان، سخن گفتند و خواهان انجام تحقیقات و پژوهشهای کاربردی مشترک، شدند.
در کارخانه فولادسازی و ریختهگری صنایع فروآلیاژ ایران، فروسیلیسیم به عنوان تامین سیلیسیم استفاده میشود. فروسیلیسیم ترکیبی از آهن و سیلیسیم است.
این ماده از طریق حرارت دادن، ذوب و احیای اکسیدآهن و سیلیس توسط مواد کربنی در کورههای قوس الکتریکی تولید میشود؛ مواد کربنی مانند زغالسنگ، کک متالورژی، ذغال چوب و… است.
فرو سیلیسیم نقش عنصر آلیاژی در تولید فولادهای الکتریکی که در هسته ترانسفورمرها و الکتروموتورها استفاده میشوند را دارد.
فروسیلیسیم اصلیترین ماده تشکیل دهنده پایه آنالیز در فروسیلیکو منیزیم و جوانهزاهای ریختهگری است و به عنوان بخشی از ترکیبات پوشش روی سیم جوش (گل جوش) در برخی الکترودهای جوشکاری استفاده میشود. تولیدات شرکت فرو آلیاژ ازنا به خارج از کشور نیز صادر میشود.